Mitä tehdä, kun haluat satsata hyvinvointiin raskausaikana, mutta väsymys painaa?

 

Pienelläkin panostuksella voit saada energiaa arkeen ja kolotukset kuriin, kun keskityt olennaisiin asioihin.

 

Energisempi olo, vähemmän vaivoja, luottamusta omaan kehoon ja liikkumiseen - raskaus voi tuntua myös tältä!

LÄHDE MUKAAN

"Voiko liitoskivuille ja muille raskausvaivoille tehdä jotain?" 

 

Aivan liian usein kuulee, kuinka odotusaikana ilmestyneet vaivat ja kivut kuitataan herkästi lausahduksella "sehän nyt vaan kuuluu raskausteen". 

Vaivat ja kivut eivät kuitenkaan kuulu raskausaikaan siinä mielessä, että ne voitaisiin vain ohittaa olankohautuksella.

Haluammekin heti kertoa, että näiden vaivojen kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Niitä pystyy ennaltaehkäisemään, lievittämään tai jopa hoitamaan kokonaan pois!

 

Saatat pohtia, että miten ihmeessä raskausväsymyksen tai hektisen arjen keskellä voi löytää aikaa tai jaksamista liikkumiseen.

Tai kenties haluaisit jatkaa edelleen sinulle tutun lajin parissa, mutta et oikein tiedä miten mukauttaa treenejä raskausaikaan sopivaksi. 

Jos nämä ajatukset kuulostavat tutulta, olet saattanut ehkä lykätä omasta hyvinvoinnista huolehtimista ja väsymyksen keskellä keskittynyt vain selviämään arjesta.

Tai ehkä olet jatkanut treenejä samaan malliin kuin ennen ja huomannut, ettei se enää tunnu samalla tavalla hyvältä.

 

Miten siis saavuttaa liikunnasta tuleva hyvä olo, kehon pysyminen toimintakykyisenä ja kivuttomampana sekä vähentää väsymystä?

Kaikki lähtee siitä, että liikut raskaus edellä ja keskityt olennaisimpiin asioihin.

 

Miksi täsmätreenimetodi?

 

Koska aika ja jaksaminen on rajallista, on tärkeää keskittyä olennaisiin asioihin. Kun tiedät, mikä on muutoksen kannalta merkityksellisintä, voit pienellä panostuksella tuoda hyvinvointia raskauteesi ja rakentaa lujaa pohjaa synnytyksen jälkeiselle palautumisella. 

 

Arjen pienet teot kantavat pitkälle

 

Nämä asiat toistuvat arjessa usein. Kiinnittämällä huomion mm. nukkumisasentoihin, ryhtiin tai turvotuksen ehkäisyyn, huomaat postiviivisen vaikutuksen olossasi heti!

Liiku raskaus edellä täsmätreeneillä

 

Täsmäharjoittelu auttaa ennaltaehkäisemään raskausvaivoja! Kun käytät treeniajan fiksusti, saat lyhyilläkin harjoitteilla aikaan muutoksen. 

Vahvista ja huolla kehoa kohti synnytystä

 

Raskausajan hyvinvointiin panostamalla valmistat kehoa samalla myös synnytykseen ja palaudut helpommin synnytyksen jälkeen.


 

Parasta tässä metodissa on se, että löydät kiireisenkin työviikon tai pikkulapsiarjen keskelle hetkiä, jolloin voit panostaa sinun ja kohtuvauvan hyvinvointiin.

 

Sinun ei tarvitse yrittää tehdä pitkiä treenejä ja potea huonoa omaa tuntoa, kun suuret suunnitelmat jäävät väsymyksen jalkoihin. Eikä sinun todellakaan tarvitse jäädä tyypillisten raskausvaivojen kanssa yksin!

Lisäämällä täsmätreenejä arkeesi, on olosi vetreämpi ja jaksavampi läpi raskauden. Hyvinvoiva keho kantaa kohti synnytystä ja luo pohjaa synnytyksestä palautumiselle.

 

Äitiysfysioterapeutit oppainasi

 

Moi! Me ollaan Tuuli ja Annakaisa - kahden lapsen äitejä, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutteja ja raskausliikunnan ammattilaisia.

Omien raskauksien myötä ollaan ymmärretty, kuinka teoriassa moni asia on helppoa, mutta raskauspahoinvoinnin, väsymyksen ja arjen pyörityksen keskellä homma ei olekaan ihan niin yksinkertaista.

Me ymmärretään se turhautuminen, kun omia liikuntaharrastuksia kannattaa hiljalleen mukauttaa ja siirtyä treenaamaan vähän uudella tavalla. Ja ollaan nähty työmme kautta, miten moni on ihan hukassa sen kanssa, mitä saa ja kannattaa tehdä.

Mitä me noiden haparoinnin hetkien aikaan oltaisiin kaivattu, oli nimenomaan matkaopas ja rinnalla kulkija, joka olisi muistutellut, mihin asioihin nyt on oleellista keskittyä. Onneksi me oltiin toistemme tukena - ammattilaisina ja ystävinä.

Me halutaan olla sinunkin tukenasi - tuomassa helpotusta oloon ja luottamusta siihen, ettei raskausvaivoja tarvitse jäädä potemaan. Siksi loimme Liikettä läpi raskauden -verkkovalmennuksen.

 

Tuuli Luhtalampi & Annakaisa Hinkkanen

Liikettä läpi raskauden
- verkkovalmennus

 

Tällä verkkokurssilla opit pitämään raskausvaivat kurissa - ilman pitkäkestoisia treenejä ja liian hankalia vinkkejä, joiden toteuttamiseen ei lopulta löydykään aikaa.

Sinun ei enää tarvitse tuskailla raskausväsymyksen keskellä yksin, antaa yleisimpien raskausvaivojen jarruttaa hyvinvointiasi tai kampailla epätietoisuudessa pähkäillen sitä, miten raskausaikana saa, voi ja kannattaa liikkua.

 

Ei enää...

  • epävarmuutta siitä, miten raskausaikana kannattaa liikkua
  • itsesyytöksiä siitä, ettei raskausväsymyksessä saa mitään aikaiseksi
  • turhautumista jämähtävään oloon ja lisääntyviin vaivoihin
  • häpeää siitä, ettei itsestään ehdi tai jaksa pitää huolta
  • mustavalkoista valintaa oman ja muun perheen hyvinvoinnin välillä

 

Tulet olemaan energisempi, kärsit vähemmän raskausajan vaivoista ja pystyt ylläpitämään liikkumista läpi raskauden.

Täsmätreenimetodin myötä löydät helpommin ajan ja motivaation omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja saat lisää itsevarmuutta liikkumiseen ja luottamusta kehoosi.

 

 

Kuulostaa hyvältä,
mutta miten kurssi toimii käytännössä?

 

Tässä verkkovalmennuksessa autamme sinua pitämään kehon vahvana, rentona ja toimintakykyisenä. 

Valmennuksessa saat täsmätreenejä ja -ohjeita niin kehon vahvistamiseen kuin liikkuvuuden ja rentouden ylläpitämiseen - lantionpohjaa unohtamatta! Kurssin sisältö on luotu niin, että harjoitteet ja neuvot on oikeasti mahdollista toteuttaa arjen kuormituksen pyörteissä.

Voit luottaa siihen, että kurssin sisältö pohjautuu tutkittuun tietoon, asiakastyöstä kertyneeseen kokemukseen ja jatkuvaan kouluttautumiseen. Saat siis parhaat mahdolliset ohjeet hyvinvoivan raskauden tueksi. 

Voit aloittaa verkkokurssin missä tahansa raskauden vaiheessa - jo ensimmäisellä kolmanneksella tai aivan loppuraskaudesta. Jotta saat parhaan hyödyn kurssista, on suositeltavaa aloittaa se viimeistään 30. raskausviikon tienoilla.

Kurssi sopii sekä aktiiviselle että passiivisemmalle liikkujalle. Jos kuitenkin olet jo joutunut jäämään sairauslomalle ennakoivien supistusten tai raskausvaivojen vuoksi tai jos esimerkiksi liitoskivut ovat lamauttavia, hyödyt todennäköisesti enemmän käynnistä äitiysfysioterapeutin yksilövastaanotolla.

Voit edetä kurssilla omaan tahtiisi ja saat meiltä selkeät neuvot siihen, miten valitset itsellesi sopivan tasoiset harjoitteet. Vaiva- ja vinkkipankin avulla saat helpotusta raskausvaivoihin jo heti, kun niitä alkaa ilmaantua. Ja saatat pystyä ennaltaehkäisemään jopa kokonaan yleisimmät kolotukset!

Kurssi on käytettävissäsi yhdeksän kuukauden (9 kk) ajan.

Juuri tätä tarvitsen! Lähden mukaan!

 

"Monipuolinen, niin laiskalle kuin aktiivisellekin liikkujalle sopiva, ei lainkaan painostava vaan nimenomaan kannustava.

 

Hintalaatusuhde kohtaa ja uskon että jokainen odottaja löytää sieltä itselle osuvia vinkkejä vaikka olisikin useampi raskaus takana."

 

- Sanni

 

Tällaisia asioita kurssilla on saatu:

 

✔️ Varmuutta liikkumiseen raskausaikana

"En tiennyt että raskauskehoa joutuu näin eritavalla treenaamaan ja teidän hyvillä ohjevideoilla tuntui turvalliselta tehdä treenejä." -Anni

"Sain paljon vinkkejä erilaisista liikkeistä, joita voi turvallisesti tehdä. Videot olivat erittäin selkeitä ja niitä oli helppo seurata." -Susanna

"Harjoitteet eivät myöskään jää liian lepsuiksi vaan niistä saa hyvän treenin aikaseksi niin halutessaan." -Linda

 

✔️ Luottamus siihen, että tekee asioita oikein 

"Iso plussa on myös tieto siitä, että tieto pohjautuu tutkimustietoon ja te ammattilaiset olette sen koostaneet. Netti on pullollaan tietoa, josta on joskus vaikea seuloa/mikä on luotettavaa." -Henna 

"Parasta on se, että kurssin on tehneet ammattitaitoiset ohjaajat, joten voin luottaa siihen, että harjoitteet sopii raskaana oleville." -Linda

 

✔️ Itseluottamusta siihen, että pienelläkin efortilla pystyy pitämään itsestään huolta

"Itselleni kaikkein haastavinta pikkulapsiarjen keskellä ja raskaana on löytää jaksamista ja aikaa tarttua harjoitteluun. Kurssin ohjeet olivat kuitenkin niin selkeät ja ytimekkäät, että niiden pariin oli helppo pysähtyä lyhyiksikin hetkiksi." -Veera

"Useimmat raskauteen liittyvät ohjeet samassa paikassa hyvillä videoilla varustettuna! Motivoi liikkumaan, vaikka energiatasot ovat vähissä." -Hanna

"Selkeät videot ja ohjeet toi tsemppiä liikkua edes vähän silloin tällöin. Tuli olo, että harjoitukset eivät vaadi paljoa, mutta koin että tein oikeita asioita." -Iiris

 

✔️ Keinoja helpottaa raskausajan vaivoja

"Vaiva-/vinkkipankki oli hyödyllinen ja sain jo sieltä apuja arkeen." -Elsi

"Kurssin alussa ei ymmärtänyt kuinka tärkeäksi vaivapankki tuli, ku "vaivoja" alkoi tulla. Mielestäni kaikki videot selkeyttivät liikkeiden teon." -Riikka

"Erilaisten raskausvaivojen kanssa ei tarvitse kärvistellä, vaan niihin on olemassa helpotusta. Kurssille vaivat ja vinkit niiden helpottamiseen on kerätty ja voit luottaa siihen, että ne on ajantasaiset ja ammattilaisilta." -Nea

 

✔️ Energisempi olo ja vetreämpi keho

"Liikkuvuusharjoitteet olivat minusta aivan huippuja kun tuntuu et keho helposti kangistuu tällä hetkellä." -Anni

"Itse hyödyn parhaiten harjoitteista joilla sai rentoutettua sekä huollettua kehoa. Etenkin selän alueen kiputiloja lievittävät harjoitteet oli parasta." -Iida

 

✔️ Monipuolisesti tietoa ilman valtavaa materiaaliähkyä

"Sopiva määrä uutta asiaa kerralla, pidin siitä että kaikki ei tullut kerralla esille." -Iiris

"Mielestäni kokonaisuus on erittäin hyvä ja monipuolinen. Mukava, että materiaalia on luettavana, katsottavana ja kuunneltavana. En kaipaile lisää mitään." -Henna

"Kurssissa parasta oli, kun viikko materiaalit olivat maltilliset, eikä materiaalia ollut liikaa." -Nina

 

✔️ Kannustusta ja tukea lempeällä otteella

"Ihana se muistuttelu, että etenee omaan tahtiin kehoa kuunnellen, koska välillä oli hyvin huonojakin päiviä vaivojen takia. Mutta samalla tuli kannustusta yrittää tehdä jotain." -Riikka

"Tykkään että kurssilla voi edetä omien voimavarojen mukaan stressittömästi." -Iida

"Monipuolinen, niin laiskalle kuin aktiivisellekin liikkujalle sopiva, ei lainkaan painostava vaan nimenomaan kannustava." -Sanni

 

✔️ Kehon valmistamista rennompaan synnytykseen ja helpompaan synnytyksestä palautumiseen

"Ainakin ensisynnyttäjänä itselle tuli paljon uutta tietoa sekä varmuutta synnytykseen. Itse en ollut ajatellut rentoutumisen merkitystä synnytyksessä ja tämän myötä opin tekemään harjoitteita jo ennen synnytystä." -Iida

"Paljon hyödyllistä tietoa, mitä kaikkea voi itse tehdä jo etukäteen synnytykseen valmistautuessa ja raskausaikaan liittyen muutenkin." -Henna

"Mielestäni synnytykseen valmistava osio oli erittäin hyvä ja itselle tärkeä lisä kokonaisuuteen!" -Veera

Minäkin haluan saada näitä! I'm in!

Kurssin eteneminen ja  täsmätreenimetodi

 

1.

Luo vankka pohja harjoittelulle

 

Opit harjoittamaan rentouttamaan ja treenaamaan lantionpohjan lihaksia ja kytkemään ne mukaan liikkeisiin, jolloin et välttämättä tarvitse erillisiä lantionpohjan supistustreenejä.

Opit tunnistamaan lantionpohjan lihakset, oikeaoppisen supistuksen, rentouttamisen taidon sekä testaamaan omat kehityskohteesi. Saat selkeät ohjeet siihen, tarvitseeko treenata eriytetysti ja miten usein.

2.

Opi liikkumaan raskaus edellä

 

Opetamme sinulle perusperiaatteet raskausajan liikunnasta, minkä jälkeen osaat tunnistaa sinulle kuormitustason liikkua. Näin pystyt mukauttamaan omia treenejäsi raskausaikaan eikä sinun tarvitse kokonaan luopua sinulle rakkaasta lajista.

Tähän osioon tutustuttuasi tiedät, mitä liikkeitä kannattaa suosia, mitä välttää ja mitä mukauttaa. Saat ohjeet keskivartalon harjoitteluun, jotta harjoittelen vatsalihasten erkauman kannalta järkevästi.

3.

Vähemmän vaivoja - ennaltaehkäise ja lievitä

 

Raskausaikana monet vaivat ja kolotukset nostavat herkästi päätään: liitoskivut, selkäkipu, turvotus, univaikeudet, virtsankarkailu... Näitä vaivoja voi ja kannattaa ennaltaehkäistä, lievittää tai jopa hoitaa kokonaan pois!

Vaiva- ja vinkkipankkiin olemme koonneet kaikki tyypillisimmät raskausajan vaivat sekä niihin helpotusta tuovia vinkkejä ja harjoitteita. Olemme rakentaneet treeniohjelmat tukemaan yleisimpien vaivojen ennaltaehkäisyä.

4.

Liikkeestä hyvää oloa - täsmätreenejä, jotka tulee tehtyä

 

Kun sinulla on valmiiksi ohjelmoidut harjoitteet, ei aikaa kulu sen pohtimiseen, mitä nyt kannattaisi alkaa tekemään.

Olemme rakentaneet valmennuksen treenit täsmäiskuna niin kehon vahvistamiseen kuin liikkuvuuden ja rentouden ylläpitämiseen. Treenit ovat noin 20 minuutin mittaisia, mutta pystyt hyvin tekemään liikkeitä pienemmissäkin osissa.

5.

Valmista kehoa synnytykseen ja siitä palautumiseen

 

Koko raskausaika tähtää vauvan syntymään. Voit valmistaa kehoa synnytykseen läpi raskausajan pitäen sen vahvana, rentona ja toimintakykyisenä. Omalla valmistautumisella voi lisäksi vähentää riskiä lantionpohjan repeämien syntymiseen jo raskausaikana. 

Aktiivisuus raskausaikana helpottaa tutkitusta synnytyksestä palautumista. Synnytyksen jälkeinen palautuminen lähtee nopeammin käyntiin, kun peruskunto ei ole kokonaan kadonnut ja keho on tottunut syvän tuen harjoittamiseen läpi raskauden.

Kun lähdet mukaan nyt,
saat myös nämä huikeat bonukset!

BONUS:
Synnytykseen valmistautuminen

 

Synnytystä ei voi sinänsä suunnitella ja kontrolloida vaan se osittain “menee miten menee”. Kuitenkin työkalupakkia kasvattamalla ja tietoa lisäämällä saa hurjasti varmuutta ja luottamusta omaan kehoonsa ja synnytyksen etenemiseen. Se muokkaa merkittävästi synnytyskokemusta.

Tässä bonusosiossa saat tietoa ja käytännön ohjeita synnytykseen valmistautumiseen. Valmista mieli synnytykseen, lisää varmuutta tiedon avulla, opettele rentoutuskeinoja sekä tutustu ponnistusasentoihin ja tekniikkaan. Mukana myös kätilön vinkit aktiiviselle synnyttäjälle!

BONUS:
Synnytyksen jälkeen

 

Vauvan syntymä muuttaa arjessa kaiken - oli kyseessä sitten esikoinen tai pikkusisarus isommille lapsille. Jo raskausaikana kannattaa perehtyä hieman tulevaan vauva-arkeen ja tapoihin tukea synnytyksestä palautumista. Vauvan synnyttyä riittää paljon uutta ihmeteltävää ja silloin helpottaa, kun asioihin on tutustunut jo raskasaikana.

Tässä bonusosiossa paneudumme mm. imetykseen, arpien ja repeämien hoitoon, lantionpohjan lihasten herättelyyn ja liikunnan aloittamiseen synnytyksen jälkeen. Lisäksi gynekologi kertoo mm. jälkivuodosta, tulehduksista sekä seksistä. 

Verkkovalmennuksen sisältö vastaa vähintään kuutta yksilötapaamista äitiysfysioterapeutin tai personal trainerin kanssa. Näistä tulisi hintaa noin 540€. Lisäksi valmennuksen bonusosion ansiosta sinun ei välttämättä tarvitse hankkia erikseen synnytykseen valmentavaa kurssia.
 
Verkkovalmennuksen hinta vastaa vain hieman yli yhtä käyntiä äitiysfysioterapeutin vastaanotolla.

 

Tämä verkkovalmennus on vain 149€! 

Saat ammattilaisten ohjaamat harjoitteet, valmiit ohjelmat, parhaat vinkit vaivoihin ja laajasti hyödyllistä tietoa koko raskausajaksi käyttöösi!  

Tätä tarvitsen tuekseni! Lähden mukaan!

 

"Kurssi on hyvin rakennettu paketti, jonka kanssa pääset oman voinnin ja resurssien mukaan harjoittelun ja synnytykseen valmistautumisen äärelle helposti.

 

Voit luottaa kurssin materiaaleihin ja tietoon ja tarvittaessa saat yksilöllistä tukea haasteisiin! Uskon, että ihan jokainen raskaana oleva saa tästä jotain itselleen."

 

-Veera

 

Nyt on aika ottaa se ensimmäinen askel kohti jaksavampaa raskausaikaa, rennompaa synnytystä ja helpompaa palautumista!

 

Mieti, jos raskausaikasi ei tarvitsekaan olla täynnä väsymystä ja vaivoja. 

Ajattele, jos et enää murehtisi sitä, miten raskausaikana kannattaa liikkua tai mistä löytää liikkumiselle aikaa ja jaksamista.

Entä jos odotusaika voisikin olla rento ja kivuton, unohtaa ainaisen väsymyksen ja pystyisit pitämään hyvinvoinnistasi huolta lempeällä liikkumiselle läpi raskausajan?

Tämä kaikki vaatii paljon vähemmän ajallista panostusta kuin arvaatkaan ja tämä kaikki on saatavillasi nyt!

Lähden mukaan!

Saatat miettiä vielä näitä asioita...

 

 

 

"Erilaisten raskausvaivojen kanssa ei tarvitse kärvistellä, vaan niihin on olemassa helpotusta.

 

Kurssilla vaivat ja vinkit niiden helpottamiseen on kerätty ja voit luottaa siihen, että ne on ajantasaiset ja ammattilaisilta." 

 

- Nea

 

Jätä taaksesi epävarmuus, vaivat ja väsymys!

 

Tämä kurssi antaa sinulle avaimet hyvinvoivaan raskauteen, rennompaan synnytykseen ja helpompaan synnytyksestä palautumiseen. Kurssin avulla löydät ne merkityksellisimmät asiat, jotka tuovat mahdollisimman pienellä panostuksella hyvinvointia sinun arkeesi.

Saat parhaat vinkit sekä helposti arjessa toteutettavat äitiysfysioterapeuttien luomat harjoitteet. Olemme kurssialustalla tukenasi.

 

Kurssin hinta on vain 149€

Nyt on oikea aika panostaa sinun ja samalla myös vauvan hyvinvointiin!

 

JES! HALUAN TODELLAKIN MUKAAN!

 

Maksu onnistuu turvallisesti luottokortilla, jolloin saat välittömästi pääsyn kurssialustalle.

 

Luot itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan maksun jälkeen ja saat vahvistuksen sähköpostiisi. Pääset valmennusmateriaalin pariin heti tilattuasi kurssin. Kurssi on käytössäsi 9 kuukauden ajan ostopäivästä.

 

Voit myös halutessasi maksaa erilaisilla liikuntaeduilla! Meillä käyvät kaikki yleisimmät liikuntaedut, mm. Smartum, ePassi, Edenred ja EazyBreak.

 

Maksu onnistuu myös verkkopankista sekä lompakkopalveluilla

OSTA TÄSTÄ